2013. augusztus 26., hétfő

Molnár C. Pál : Mária és a gyermek - Jelenlegi ára: 54 000 Ft

Cégünk Magyarország legnagyobb kínálatú internetes festmény kereskedését üzemelteti.
Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan.
-----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk illetve újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam- és pénz-visszafizetési garanciát vállalunk.
-----------------------------------------------------------------------
Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.
Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki.
Kérem nézze meg a további hatalmas festmény kínálatunkat.
29. 5 cm x 24. 5 cm
Fametszet, Papír
Molnár C. Pál (Battonya, 1894 - Budapest, 1981) alkotása.
A festmény jó állapotban van. Keret: Új
"Magyar Népköztársaság művészeti alapja Molnár C. Pál hagyatékából" bélyegzővel jelezve.
Budapesten személyes átvétel is lehetséges.
Kiszállítást ára miatt a Postával javaslom, de futárszolgálat is kérhető
Fizetni átutalással, rózsaszín utalványon vagy személyesen lehet
A kereteket színvonalas és ütésálló csomagolással védem.
Kérem, tekintse meg többi festményemet és grafikámat is:
több képet is egy csomagban küldök (egy költséggel).
A művész munkásságát bemutató publikációk:
Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Festő és grafikus. 1915-1918 között a bp. -i Képzőművészeti Főiskolán tanult, majd Svájcba ment, ahol F. Hodler hatása alá került. Lausanneban és Genfben rendezte első kiállításait. Később Párizsban a Louvre-ban régi mesterek festményeit másolta. Budapesten először 1923-ban a Belvederében állított ki. 1927-ben az Ernst Múzeumban rendezett kiállítást. 1928-1931 között a római Collegium Hungaricum ösztöndíjasa volt. 1934-ben az Ernst Múzeumban volt nagy kollektív kiállítása. 1947-től több kisebb gyűjteményes kiállítást rendeztek munkáiból. Számos díjat nyert. 1930-ban a Zichy Mihály grafikai díjat kapta, 1934-ben elnyerte a székesfőváros I. Ferenc József festészeti-díját, 1937-ben Grand Prixt Párizsban. Olaszországban három ízben nyert aranyérmet. Képeinek többsége biblikus tárgyú és aktkompozíció. Később kisméretű tájképeket is festett. Dekoratív, erősen stilizált, neoprimitiv festésmód jellemzi, hatott rá az olasz novocento. Az újklasszicizmus egyik legjelentősebb magyar követője. Artisztikus fametszeteivel több könyvet illusztrált. Fametszetei közül legismertebb a Cyrano-sorozat. 1965-ben a Csók Galériában nyílt tárlata, amelyen szűrrealista munkáit mutatta be. Alkotásait a MNG-ban, számos európai és amerikai múzeumban őrzik. (ML, Éber)
Magyar festők és grafikusok adattára
A Képzőművészeti Főiskolán tanult. Tanulmányutakat tett Svájcban, Francia- és Olaszországban. Gyűjteményes kiállításai voltak Svájcban (1919, 1920), Budapesten az Ernst Múzeumban (1924, 1926, 1933, 1936), Berlinben (1935), 1965-ben és 1970-ben a Csók Galériában, 1974-ben ismét az Ernst Múzeumban, majd 1977-ben újra a Csók Galériában. 1929-ben és 1934-ben a Szinyei Társaság díját, 1936-ban a fővárosi jubileumi aranyérmét nyerte el. Olaszországban háromszor aranyérmet, az 1939-es Párizsi Világkiállításon Grand Prix-t kapott. 1979-ben Battonyán és Gyulán, majd Budapesten nyílt kiállítása a Csók Galériában. Képeit többet közt München, Róma, Velence és New York múzeumaiban őrzik. A modern magyar művészetekben egyéni színt jelent erőteljesen körvonalazott, fűszeres eredetiségű festészete. Grafikus vénájával tűnt föl és mint illusztrátor megfigyelő készséggel és kifejező erővel tudta visszaadni a mozgás és cselekmény lényegét, jellegzetességét. Számos könyvet illusztrált. (Keleti Artúr: Angyali üdvözlet, Kosztolányi Dezső: Alakok, Benvenutó Cellini Önéletrajza, Assisi Szent Ferenc Virágoskert-je, Cyrano de Bergerac-ról fametszetsorozatot készített. ) Festőstílusa Rómában alakult ki, ahol a középkori olasz művészet gyermeki hite, tömör egyszerűsége, szűkszavú odaadása éppúgy megihlette, mint a barokk falfestészet nagyvonalúsága, törvényszerűsége. Bár e korok szellemiségéből sokat olvasztott magába, kifejező eszközeiben megmaradt modern festőnek. Stílusából kicsendül a könnyed franciás hang, amely fölényes technikájú fametszeteiben éppúgy megvan, mint egyházművészeti tábla- és faliképeinek széles stilizáltságában, raffinált primitívségében, dekorativizmusában, zeneiségében, szellemességében. 1984 szeptemberében emlékkiállítást rendeztek Ménesi úti volt műtermében, amely azóta állandó nyilvános kiállítás. Battonyán is állandó kiállítása nyílt. - Irod.: Szíj Rezső: Molnár C. Pál egyházművészetéről. Vigilia. 1984. -
Művészeti lexikon I-IV.
Festő. 1915-18 között a Képzőművészeti Főiskolán tanult, majd Svájcba ment, ahol F. Hodler hatása alá került. Lausanne-ban és Genfben rendezte első kiállítását. Később Párizsban a Louvre-ban régi mesterek festményeit másolta. Bp. -en először 1923-ban állított ki. 1928-től 1931-ig a Római Collegium Hungaricum ösztöndíjasa volt. Több díjat nyert, 1937-ben Grand Prix-t Párizsban. 1947 óta kisebb gyűjt. kiállításokat rendeztek alkotásaiból. Képeinek többsége biblikus tárgyú v. aktkompozíció; újabban kisméretű tájképsorozatokat is fest. Dekoratív, erősen stilizált, neoprimitív festésmód jellemzi, hatott rá az olasz novecento. Az újklasszicizmus egyik legjelentősebb magyar képviselője. Fametszetei közül legismertebb a Cyrano-sorozat. 1965-ben a Csók Galériában nyílt kiállítása, amelyen szürrealista jellegű képeit mutatta be. A Nemz. Gal. több képét őrzi.
Művészeti lexikon I-II.
Budapesten, Lausanneban, Genfben és Párizsban tanult. Modern törekvésű munkáiból első kollekció-kiállítását Genfben rendezte az Athenaeumban, másodikat Budapesten, a Belvedere-ben 1923 végén. 1928-31-ben a római Collegium Hungaricum ösztöndíjasa volt. 1927. és 1934-ben az Ernst-Múzeumban nagy kollektív kiállítást rendezett. Az 1930. évi Zichy Mihály-graf. díj nyertese; 1934. megkapta a székesfőváros Ferenc József-festészeti díját. Franciás szellemű, erősen stilizált, dekoratív festményei legtöbbnyire aktok, vagy újbeállítású biblikus témák. Rajzainak egy sorozata a mai napi élet tipikus jelenségeit rögzíti papírra neoprimitív formaátírással. Artisztikus fametszeteivel több könyvet illusztrált. Mária Jézussal és Zöldruhás nő c. olajfestménye a Szépművészeti Múzeum-, Mária a gyermekkel és Aktok c. képe a Fővárosi Múzeumban van.
Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
A Képzőművészeti Főiskolán megkezdett tanulmányait követően a tízes évek végén Svájcban és Franciaországban képezte magát. 1928-1931 között római ösztöndíjas. Első hazai kiállítása 1923-ban volt a Belvedere Szalonban, ezt követően 1933-ban az Ernst Múzeumban, 1965-ben és 1970-ben a Csók Galériában, 1974-ben ismét az Ernst Múzeumban mutatkozott be gyűjteményes anyaggal. Utolsó jelentősebb kiállítása 1977-ben a Csók Galériában volt. Emlékkiállítására 1983-ban a Vígadó Galériában, 1984-ben Szentesen került sor. Munkái eljutottak számos európai és tengerentúli országba. 1929-ben és 1934-ben a Szinyei Társaság díját, 1936-ban a fővárosi aranyérmét nyerte el; Olaszországban háromszor aranyérmet, az 1939-ben párizsi világkiállításon nagydíjat nyert. - A leggyakrabban bibliai és vallásos jeleneteket, madonnákat ábrázolt, de festett aktokat, táj- és városképeket, továbbá sejtelmes hangulatú, szimbólikus kompozíciókat is. Festői stílusára a neoklasszicizmus és a szürrealizmus hatott. Munkásságának fontos részét képezik illusztrációit, és a korareneszánsz mesterek igézetében fogant templomi freskói. Az újklasszicizmus világviszonylatban is jegyzett képviselője volt.
( Szűz Mária gyermek Jézus angyalok gitárral életfa templom falu vallás vallási témájú kép szentkép keresztény kereszténység  Virgin Mary baby Jesus angels with guitarrs church temple village tree of life Jesse )


Jelenlegi ára: 54 000 Ft

Az aukció vége: 2013-08-29 20:19
. Molnár C. Pál : Mária és a gyermek - Jelenlegi ára: 54 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése